Tulpenroute Dronten 2017

Stichting Tulpenroute Dronten

De stichting heeft als doel: een grotere en positieve landelijke bekendheid te geven aan het gebied in en om de gemeente Dronten en haar recreatieve mogelijkheden, onder meer door het organiseren van evenementen gericht op tulpen, waaronder auto-, fiets- en wandelroutes.

In 2016 zijn door de Stichting 1 autoroute, 2 wandelroutes en 3 fietsroutes in de gemeente Dronten op kaart gezet en bewegwijzerd langs talloze tulpenvelden. De opening was op 16 april 2016 bij Hanneke’s Pluktuin te Biddinghuizen door burgemeester Aat de Jonge van de gemeente Dronten. Daarnaast zijn er op 23 april open dagen gehouden bij De Kandelaar in Biddinghuizen en de Kalverschuur in Swifterbant, met medewerking van het bedrijfsleven, en uitleg over de tulpen.

De Stichting werft gelden (sponsoring) onder bedrijven en instellingen die de gemeente en/of tulpen een warm hart toedragen. Dit zijn voor meerdere jaren de Gemeente Dronten en Countus Accountancy, maar ook agrarisch gelieerde bedrijven zoals toeleveranciers, gewasbeschermingsbedrijven, mechanisatiebedrijven, verwerkende industrieën, recreatieve bedrijven en horeca.

Deze middelen worden besteed aan het maken en bewegwijzeren van de diverse routes, het maken van kaart- en promotiemateriaal (website, digitaal magazine, media) en vertalingen in Duits en Engels. De routes zijn gratis te downloaden en te rijden met de auto of fiets of te wandelen gedurende een periode van 3 weken vanaf medio april t/m begin mei.

Het bestuur

Voorzitter Herman Vermeer
Secretaris Mariska van Diepenbeek-van Kempen
Penningmeester Coby Dekker-van den Berg

Stichting Tulpenroute Dronten, gevestigd te Dronten
opgericht op 6 april 2016
KvK 85 624 7297
RSIN 657 57 63

Terug naar homepage

Adresgegevens

Hoekwantweg 11
8256 PS Biddinghuizen
contact@tulpenroutedronten.nl